UE neaga existenta unui 'plan secret' pentru salvarea euro

Data publicarii: 05-06-2012 | Actualitate

Comisia Europeana a negat luni ca ar exista vreun plan secret pentru salvarea euro, cum au informat unele medii de presa la sfarsitul saptamanii, si a explicat ca metoda la care se lucreaza privind aprofundarea uniunii monetare s-a aflat deja pe agenda summitului informal al liderilor UE, din 23 mai, informeaza luni agentia EFE.

'Nu exista niciun plan secret de reconstructie a euro, sau de salvare a monedei comune, sau ceva de acest gen', a asigurat purtatorul de cuvant comunitar, Pia Ahrekilde, la conferinta de presa zilnica a CE. 

'Nu exista niciun plan maestru secret', a explicat ea, subliniind ca lucrarile in curs au facut parte din agenda liderilor europeni la ultimul lor summit informal, la care au participat presedintii UE, Herman Van Rompuy si CE, Jose Manuel Durao Barroso, alaturi de directorul BCE, Mario Draghi. 

Pia Ahrekilde a explicat ca activitatea celor trei lideri comunitari implica gasirea 'unei metode de lucru' care sa permita identificarea ariilor prioritare care trebuie intensificate cu ajutorul unui 'calendar' de activitati menite sa aprofundeze uniunea monetara si sa consolideze gestionarea economica.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: